Lesgevers

Lesgevers

Sensei Leslie

Shihan Leslie Ottoey – 9 Dan

 • VTS/BLOSO Trainer B Jiu-Jitsu
 • Hoofdlesgever Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Technisch Directeur Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU
 • Medestichter Yoshimi Ju-Jitsu International
 • Lid Algemene Technische Commissie Vlaamse Ju-Jitsu Federatie

Begon met Jiu-Jitsu in 1979 en behaalde de 1e Dan in 1984 bij de Nationale Federatie der beoefenaars van het Jiu-Jitsu, onder de technische leiding van zijn grote voorbeeld: Professor Guillaume Tastenoy – 10e Dan, één van de pioniers van het Jiu-Jitsu in België. Ook de 2e Dan werd in 1986 behaald binnen deze federatie. In 1987 stichtte hij zijn eigen club en sloot aan bij de Belgische Overkoepelende Jiu-Jitsu Federatie, waar hij zich verder vervolmaakte bij Soke Gino Lo Gioco – 9e Dan en tal van hoog-gegradueerde buitenlandse Dan-dragers; o.a. Prof. Robert Clarck, Soke Richard Morris, Sensei John Steadman – Sensei Terry Parker – Sensei Martin Dixon – Sensei Jan de Jong, e.v.a.

Door zijn gedreven inzet en drang naar perfectie behaalde hij in 1989 de 3e Dan en werd lid van de Gradencommissie. In 1991 bekwam hij de 4e Dan en in 1996 de 5e Dan. Ondertussen evolueerde hij van lid Gradencommissie naar Assistent-Technisch Directeur tot Technisch Directeur.

Op 1 januari 2001, werd de Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU opgericht, waarvan hij Technisch Directeur werd. Hij behaalde tevens de graad van 6e Dan.

Het cijfer 222 of de datum 02/02/02 (2 februari 2002), zullen onvergetelijk blijven. Het werd de volgende belangrijke stap in de Jiu-Jitsu carrière van Leslie Ottoey. Samen met zijn goede Engelse vriend Sensei Roger Wilkes – 8e Dan en zijn trouwe leerling en goede vriend Sensei Tom De Jaeger – 6e Dan, werd te Gillingham-England de Yoshimi Ju Jitsu International opgericht.

Op de internationale stage in Aalst te 24/04/2004 werd hem de 7de dan overhandigd.

Sinds de oprichting van de club werden reeds 25 volwaardige zwarte gordels gevormd, waarvan 4 onder hen de leiding hebben van een eigen club.

Leslie Ottoey werd verkozen als sportlaureaat van de stad Aalst in 1989 en 2001. De 8e Dan werd behaald op de stage te Visé op 20/02/2011. De 9e Dan werd overhandigd in april 2016 tijdens de viering van het vijftien-jarige bestaan van de Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU.

Sensei Tim Van Der Hulst

Sensei Tim Van Der Hulst – 4 Dan

 • Initiator Jiu-Jitsu – VTS/BLOSO
 • Lesgever juniores en seniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Federaal Instructeur Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU

Tim begon met jiu jitsu in mei 1988 bij Yukio Tani Aalst en is één van de weinige leden die bij de juniores tot 2de kyu (blauwe gordel) geraakt is. Hij is tevens (na Leslie) het langst actief binnen onze vereniging.

Enkele maanden na zijn 18de verjaardag behaalde hij in maart 1999 de 1ste dan. In maart 2008 slaagde hij voor het examen 4de dan. Hiermee is hij de jongste van de ‘hogere Dan-graden’ binnen de federatie.

Sensei Carolien De Neef

Sempai Carolien De Neef – 2 Dan

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Begon in 1994 als 10-jarige met Jiu-Jitsu bij de juniores. Met veel vechtlust en doorzettingsvermogen wist ze bij de juniores talrijke medailles te behalen in de disciplines Random Attacks en Grondgevecht.

Bij de seniores haalde ze in 2003 haar zwarte gordel, twee jaar later slaagde ze in het examen van 2 de Dan. Gedurende al die tijd wou ze geen enkele stage of competitie missen. Net als bij de juniores behaalde ze verschillende medailles in Random Atttacks en Grondgevecht en ging ze op stage naar Visé, Denderleeuw, Aalst, Veurne, Engeland, Denemarken en Hongarije.

De leukste onderdelen van jiu-jitsu zijn volgens haar technieken en klemmen. Ze vindt jiu-jitsu fantastisch omdat er steeds iets nieuws is om te leren of om te verbeteren.

Sensei Jeroen Roelandt

Sempai Jeroen Roelandt – 2 Dan

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Jeroen begon met Jiu-Jitsu eind 2002. Door zijn heel regelmatige aanwezigheid en grote inzet op de trainingen, behaalde hij in maart 2011 zijn 2e dan. Ondertussen heeft hij al aan een veertigtal internationale stages en competities meegedaan en was hij regelmatig bij de medaillewinnaars.

Zijn passie voor jiu-jitsu komt voort uit de onuitputtelijke mogelijkheid om nieuwe technieken te leren, aan te passen en nieuwe combinaties te verzinnen. Zelf traint hij graag met personen die zich inzetten voor het behalen van hun volgende kyu of dangraad en is hij al vele keren de uke geweest van menige leden van de club. De sport, de club en de vele (internationale) vriendschappen maken nu integraal deel uit van zijn leven; ze zijn een permanent motiverende kracht om zo’n mooie hobby en sport te blijven beoefenen.

Sensei Joram Barrez

Sempai Joram Barrez – 1 Dan

 • Initiator Jiu-Jitsu – VTS/BLOSO
 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Startte in 1994 op 9-jarige leeftijd met Jiu-Jitsu bij de juniores. Evenveel jaren later en een pak centimeters groter behaalde hij de zwarte gordel.

De leukste onderdelen van het lesgeven vindt hij het geven van de opwarming en de begeleiding tijdens de sportkampen.

Sensei Jeff Moens

Sempai Jeff Moens – 1 Dan

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Jeff begon met Jiu-Jitsu rond de milleniumwissel als 7-jarige junior. Zowel bij het random-attacks als bij grondgevecht wist hij enkele medailles te veroveren. Als junior en als senior was en is hij zoveel mogelijk vaste partij op binnen- en buitenlands stages en het zomerkamp.

Jeff vervoegde het lesgeversteam in 2008 als 2e Kyu, maar is ondertussen al doorgegroeid naar 1e Kyu. In maart 2011 behaalde hij de 1e Dan. Het liefst geeft hij les over technieken en kata’s.

Sempai Sandy Torrekens

Sempai Sandy Torrekens – 1 Kyu

 • Aspirant-initiator Jiu-Jitsu – VTS/BLOSO
 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Sandy begon op 1 april 2003 met Jiu-Jitsu. Sindsdien is ze al meerdere malen van de partij geweest op zowel Belgische als internationale stages en competities die haar een aantal medailles opleverden. Na een pauze van enkele jaren, maar gebeten door de jiu-jitsu-kriebel, is zij in 2007 herbegonnen met deze fantastische sport. In 2010 vervoegde zij het lesgeversteam als 3e kyu. Het liefst van al geeft zij les aan de allerkleinsten om hen haar passie voor de sport mee te geven.

Sempai Sandrien Noppen

Sempai Sandrien Noppen – 1 Kyu

 • Aspirant-initiator Jiu-Jitsu – VTS/BLOSO
 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Begin 2007 startte Sandrien met jiu-jitsu en had al meteen de smaak te pakken. Bij elke nationale en enkele internationale stages probeert ze dan ook steeds actief aanwezig te zijn. Ook heeft de deelname aan enkele competities, zowel in de disciplines random-attacks als ground fight, haar verschillende medailles opgebracht. Reeds op 4de kyu begon ze met lesgeven in september 2009. Haar passie en interesse voor deze mooie sport liggen vooral in de veelzijdigheid van jiu-jitsu en de mogelijkheid om zich verder te ontplooien als lesgever.