Lesgevers

 

Shihan Leslie Ottoey – 9 Dan

 • Sport Vlaanderen/VTS docent en trainer B Jiu-Jitsu
 • Hoofdlesgever Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Technisch Directeur Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU
 • Internationaal vertegenwoordiger United Nations of Ju Jitsu voor België
 • Lid Algemene Technische Commissie Vlaamse Ju-Jitsu Federatie

Begon met Jiu-Jitsu in 1979 en behaalde de 1e Dan in 1984 bij de Nationale Federatie der beoefenaars van het Jiu-Jitsu, onder de technische leiding van zijn grote voorbeeld: Professor Guillaume Tastenoy – 10e Dan, één van de pioniers van het Jiu-Jitsu in België. Ook de 2e Dan werd in 1986 behaald binnen deze federatie. In 1987 stichtte hij zijn eigen club en sloot aan bij de Belgische Overkoepelende Jiu-Jitsu Federatie, waar hij zich verder vervolmaakte bij Soke Gino Lo Gioco – 9e Dan en tal van hoog-gegradueerde buitenlandse Dan-dragers; o.a. Prof. Robert Clarck, Soke Richard Morris, Sensei John Steadman – Sensei Terry Parker – Sensei Martin Dixon – Sensei Jan de Jong, e.v.a.

Door zijn gedreven inzet en drang naar perfectie behaalde hij in 1989 de 3e Dan en werd lid van de Gradencommissie. In 1991 bekwam hij de 4e Dan en in 1996 de 5e Dan. Ondertussen evolueerde hij van lid Gradencommissie naar Assistent-Technisch Directeur tot Technisch Directeur.

Op 1 januari 2001, werd de Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU opgericht, waarvan hij Technisch Directeur werd. Hij behaalde tevens de graad van 6e Dan.

Het cijfer 222 of de datum 02/02/02 (2 februari 2002), zullen onvergetelijk blijven. Het werd de volgende belangrijke stap in de Jiu-Jitsu carrière van Leslie Ottoey. Samen met zijn goede Engelse vriend Sensei Roger Wilkes – 8e Dan en zijn trouwe leerling en goede vriend Sensei Tom De Jaeger – 6e Dan, werd te Gillingham-England de Yoshimi Ju Jitsu International opgericht.

Op de internationale stage in Aalst te 24/04/2004 werd hem de 7de dan overhandigd.

Sinds de oprichting van de club werden reeds 25 volwaardige zwarte gordels gevormd, waarvan 4 onder hen de leiding hebben van een eigen club.

Leslie Ottoey werd verkozen als sportlaureaat van de stad Aalst in 1989 en 2001. De 8e Dan werd behaald op de stage te Visé op 20/02/2011. De 9e Dan werd overhandigd in april 2016 tijdens de viering van het vijftien-jarige bestaan van de Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU.

 

Sensei Jeroen Roelandt

Sempai Jeroen Roelandt – 3 Dan

 • Hulplesgever seniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Jeroen begon met Jiu-Jitsu eind 2002. Door zijn heel regelmatige aanwezigheid en grote inzet op de trainingen, behaalde hij in maart 2011 zijn 2e dan. Ondertussen heeft hij al aan een veertigtal internationale stages en competities meegedaan en was hij regelmatig bij de medaillewinnaars.

Zijn passie voor jiu-jitsu komt voort uit de onuitputtelijke mogelijkheid om nieuwe technieken te leren, aan te passen en nieuwe combinaties te verzinnen. Zelf traint hij graag met personen die zich inzetten voor het behalen van hun volgende kyu of dangraad en is hij al vele keren de uke geweest van menige leden van de club. De sport, de club en de vele (internationale) vriendschappen maken nu integraal deel uit van zijn leven; ze zijn een permanent motiverende kracht om zo’n mooie hobby en sport te blijven beoefenen.

 

Sempai Joram Barrez – 1 Dan

 • Initiator Jiu-Jitsu – VTS/Sport Vlaanderen
 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Startte in 1994 op 9-jarige leeftijd met Jiu-Jitsu bij de juniores. Evenveel jaren later en een pak centimeters groter behaalde hij de zwarte gordel. Waneer er een activiteit of kampioenschap van de club georganiseerd wordt, is hij steevast van de partij.

Het deel van lesgeven dat hem met het meeste trots vervult is, aan het einde van een seizoen, te kunnen zien hoezeer de kinderen vooruitgang hebben geboekt. Na meer dan 16 jaar lesgeven heeft hij al aardig wat kinderen zien opgroeien tot volwassenen, waarvan sommige nu trainen bij de seniores. Ondertussen trainen zijn twee zonen ook mee met de juniores.

 

Sempai Jeff Moens – 3 Dan

 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Jeff begon met Jiu-Jitsu rond de milleniumwissel als 7-jarige junior. Zowel bij het random-attacks als bij grondgevecht wist hij enkele medailles te veroveren. Als junior en als senior was en is hij zoveel mogelijk vaste partij op binnen- en buitenlands stages en het zomerkamp.

Jeff vervoegde het lesgeversteam in 2008 als 2e Kyu. In maart 2011 behaalde hij de 1e Dan. Het liefst geeft hij les over technieken en kata’s.

 

Sempai Robby Van Cauwenbergh – 2 Dan Jiu-Jitsu – 1 Dan Karate

 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

De passie voor gevechtssport is begonnen in de jaren tachtig, waarbij hij kennis maakte met Karate en Jiu-Jitsu.
In het jaar 1994 behaalde hij de zwarte gordel 1 Dan, bij de World Kun Tai Ko Budo Association onder leiding van Jim van de Wielle en Grootmeester Lucien Victor Ott, 10 Dan (+ 1990)
Na veel trainen werd in 1998 de zwarte gordel 2 de Dan Jiu-Jitsu behaald.
In maart 1994 startte hij met een eigen Jiu-Jitsu Club (J.J.C. KASHIMA Haaltert).
Door gebrek aan tijd wegens het werk, werd later de club overgelaten aan een van de leerlingen.
Toch is de passie gebleven en zelfs nog versterkt; de drang om te herbeginnen werd steeds sterker en sterker.
Zijn zoon Mathias kreeg nu ook interesse voor de krijgskunst en dat was voor hem een extra stimulans om te herbeginnen.
Thuis beschikken ze zelfs over een privé dojo.
Robby is dan ook superblij dat hij mag deel uitmaken van deze club en zo zijn kennis kan verruimen en overdragen aan anderen.

 

 

 

Sempai Tim Meert – 2 Dan

 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

In april 2010 begon Tim met jiu jitsu dankzij sempai Jeroen. Na 5 jaar behaalde hij zijn zwarte gordel. Tim had al ervaring met gevechtssporten maar het clubsverband in onze club is toch iets uniek. We zijn een hechte groep en blijven geregeld nababbelen in de cafetaria. Wat Tim het meest boeit aan jiu jitsu is het respect, de sereenheid, en de mogelijkheid om iemand in bedwang te houden met een klem zonder hem al te veel te schaden. Het is iets wat hij zal blijven beoefenen.

 

 

 

Sempai Jonathan Sarot- 2 Dan

 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Aspirant-Initiator Jiu-Jitsu – VTS/Sport Vlaanderen

Jonathan was 30 jaar en 3e dan Tai-Jitsu toen hij in augustus 2010 als 1e kyu bij onze club begon nadat hij technieken van Shihan Leslie Ottoey op een stage had beoefend.
Bij Yukio Tani Aalst vervolmaakte hij zijn bekwaamheid in worpen, klemmen, technieken, … en behaalde in april 2014 de 1e dan.
Hij nam deel aan stages in binnen- en buitenland.

Lenigheid, stretching en ademhaling zijn voor hem belangrijk, hij probeert deze aspecten door te geven vooral bij het aanleren van slag- en traptechnieken, blokkages, grondtechnieken, … hij is blij als de juniores de split ook thuis oefenen en als de seniores zonder spierpijn de dojo verlaten.

 

 

 

Sempai Jochen Cassiman – 1 Kyu

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Jochen startte in 2003 als 9 jarige junior bij Yukio Tani Aalst. Hij was een grote fan van de kampen en nu ook nog van de internationale stages. Zijn favoriete onderdeel van de competitie is random attacks waarin hij enkele medailles wist te behalen. Na een 4-jarige onderbreking van 2012-2016 behaalde hij zijn bruine gordel in februari 2017.

In september 2017 is hij begonnen met een handje te helpen bij het les geven als hulplesgever . Hier haalt hij zijn voldoening uit het gemotiveerd trainen van de juniorens alsook de vooruitgang die ze boeken. Het liefst beoefent Jochen diverse technieken en worpen.

 

 

 

Sempai Dieter De Winter – 1 Kyu

 • Lesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw

Dieter begon in oktober 2011 met jiu jitsu op 25 jarige leeftijd. Wat hem aan de sport boeit is de veelzijdigheid. Je kan je zowel vervolmaken op technisch vlak maar kan ook deelnemen aan competities en internationale stages. Dieter past de nieuwe technieken graag toe in een competitie, zowel rechtstaand als op de grond. Op technisch vlak vindt hij de klemmen en worpen zeer leuk om te doen. Bovendien is er een grote kameraadschap tussen de jiu jitsuka’s, ook op internationaal vlak. Dit maakt voor hem een belangrijk onderdeel uit van deze sport.

Bij het lesgeven vindt Dieter het leuk als ik de jongste kinderen enthousiast kan maken voor jiu jitsu. Het geeft hem veel voldoening om te zien dat ze nieuwe dingen leren en plezier beleven aan onze sport. Bovendien zorgen zij er ook voor hij op technisch vlak steeds beter moet worden om de technieken op een goede manier aan hen aan te leren.

 

 

 

Sempai Al-Vincent Pasos – 2 Kyu

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Aspirant-Initiator Jiu-Jitsu – VTS/Sport Vlaanderen

Al-Vincent begon in September 2007 met Jiu-Jitsu op 5-jarige leeftijd. Hij werd gemotiveerd door aantallen idolen zoals Jackie Chan, Bruce Lee en nog vele anderen. In december 2016 kreeg hij zijn diploma aspirant-initiator. Al-Vincent is een van de jongste leden dat deel uitmaakt van het lesgeversteam. Hij behaalde halverwege 2017 zijn 2e Kyu en nam deel aan competities en stagen in binnen- en buitenland.

Bij het lesgeven vindt Al-Vincent het leukst als alle kinderen enthousiast meewerken tijdens het trainen en met een volle glimlach de dojo verlaten. Het liefst geeft hij les over heupworpen en klemmen.

 

Sempai Gilles Visart – 2 Kyu

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Aspirant-Initiator Jiu-Jitsu – VTS/Sport Vlaanderen

Gilles begon met jiu-jitsu op 6-jarige leeftijd in 2007. Hij behaalde het diploma aspirant-initiator in december 2016 en geeft heel graag les. Hij ziet de leerlingen graag vooruitgang maken en nieuwe technieken beheersen. Zelf probeert hij hier zoveel mogelijk bij te helpen samen met de andere lesgevers. Hij behaalde de 2e kyu in 2017 en neemt graag deel aan zowel binnenlandse als buitenlandse competities en stages.

Bij het lesgeven ziet Gilles de kinderen graag gemotiveerd trainen. Hij geeft het liefste les over technieken en klemmen.

 

Sempai Sarah De Leeuw – 2 Kyu

 • Hulplesgever juniores Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst vzw
 • Aspirant-Initiator Jiu-Jitsu – VTS/Sport Vlaanderen

Sarah is het jongste lid van het team. Gevechtssport zit bij Sarah in de familie, daarom startte ze in 2010 met jiu-jitu. Het liefst doet Sarah grondgevecht, wat haar al enkele medailles opleverde.

Sarah werkt graag met kinderen en ziet ze dan ook graag gemotiveerd trainen.